geschiedenis

De eerste paal

Op 31 oktober 1919 ging de eerste paal van de Vierde Ambachtsschool de grond in. Het begin van een iconisch stuk architectuur. Het design voor het schoolgebouw kwam van A.J. Hulshoff, hoofd van het Bureau van de Stadsarchitect die de typische elementen van art deco en de kenmerken van de Amsterdamse School tot aan iedere voeg aan toe terug liet komen.

De officiële opening

Op 9 september 1924 werd de Vierde Ambachtsschool officiëel, maar bescheiden, geopend. Geen pers, geen menigte. Slechts twee speeches en een rondleiding voor een selecte groep. Desondanks waren de reacties lovend – een paradepaardje onder de scholen in Amsterdam!

Koninklijk bezoek

Om het belang van industrialisatie en de rol van goed geschoolde arbeiders te onderstrepen, bezocht Koningin Juliana samen met Prins Bernard op 26 oktober 1949 de Ir. W. Maas Geesteranusschool aan de Postjesweg 1. Dit koninklijke bezoek vierde ook gelijk ‘t 25-jarig jubileum van de school.

Een culinaire toekomst

De schooltijd van Het Sieraad is al ruime tijd voorbij. Nu is het de locatie voor feesten en bijeenkomsten. Sinds 2019 verhuurt horecagroep Daalder Culinair verschillende eventruimtes van Het Sieraad. En in 2021 trok restaurant Daalder* van Dennis Huwaë in het voormalige restaurant Edel en werden events in Het Sieraad alleen nog maar lekkerder.

BEL DIRECT

020 820 0928